De doopviering van onze dochter Suze: het was een vrolijke bedoening, met hier en daar een vleugje emotie toegevoegd. Het zonnetje scheen, iedereen was op zijn paasbest gekleed en Suze was het stralende middelpunt. Echt een feestje dus, Suze’s eerste feestje!

We hebben haar laten dopen op een zaterdag in de katholieke kerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen van Pey. We hadden aan de hand van een aantal voorbeelden – aangeleverd gekregen op cd (ja, zelfs de kerk kiest het digitale pad!) – een eigen boekje samengesteld. Buiten de vaste componenten die het boekje moest omvatten, hadden we nog een aantal gedichten eraan toegevoegd die we graag op deze speciale dag wilden delen met onze familie en voordragen aan Suze.

Pastoor Mom begeleidde de ceremonie. Een vlotte, eigentijdse pastoor die de viering op een leuke, spontane manier deed. We hadden hem al eerder ontmoet op de doopvoorbereidingsavond.  Tijdens die avond wordt - met een kopje koffie/thee en een koekje erbij - informatie verstrekt over de doopviering in het algemeen en worden gedachten uitgewisseld over het dopen. Maar om op de doopviering zelf terug te komen. Pastoor Mom betrok onze familie – met name de kinderen – veel bij het dopen van Suze. Wij vonden dat erg leuk. Ze mochten bijvoorbeeld een kaars aansteken, een stukje voorlezen en trumpen!

Wij als ouders zijnde en ook Suze’s peter en meter, mochten een wens uitspreken voor  haar. Niets dan goeds uiteraard! En als afsluiter zong iedereen vrolijk het liedje ‘ Lang zal ze leven’.  We hebben er echt van genoten!  Suze zelf heeft er niet veel van meegekregen. Tijdens de doopviering was ze namelijk in slaap gevallen.

Thuis hebben we nog gezellig gefeest op Suze’s doopsel! Kortom: het was een geslaagde dag!

Suze's eerste feestje