Och ja, we moeten nog naar de huwelijksvoorbereiding met de pastoor. Wat gaan we eigenlijk doen, wat moeten we er ons bij voorstellen? Zou het alleen over het geloof gaan, of alleen over God? Dat was natuurlijk de grote vraag. Niet alleen voor ons, maar voor meer aankomende bruidsparen. Deze vragen zouden allemaal beantwoord worden op deze avond.

De avond begon met een herkenbare dialoog tussen een stel dat al heel wat jaartjes getrouwd is. Daarop volgde een discussie met de vraag: “Wat zijn de belangrijke en meest belangrijke dingen voor jullie in de relatie.” Met deze vraag in het achterhoofd gingen de mannen en vrouwen gescheiden discussiëren om later de uitkomsten ook weer te bespreken. Hierbij kwamen natuurlijk een aantal verschillen naar voren, maar de uiteindelijke reden om te trouwen zat toch allemaal dicht bij mekaar in de buurt.

Toen wij ’s avonds naar huis gingen hebben we in elk geval naar elkaar toe een aantal antwoorden “ontdekt” waarom we nou eigenlijk echt gingen trouwen. De exacte reden om te trouwen zal voor elk aankomend bruidspaar wel anders zijn, maar het zal toch uit het zelfde gevoel voortvloeien.

13 juni 2008

 
 
Nicky en Mirjam Jaspers-Golsteijn