Eerste zondag van de Vastentijd (A)
8 en 9 maart 2014

Het is gebruikelijk dat aan het begin van de Veertigdagentijd een brief van de bisschop wordt voorgelezen. Dit jaar geeft de bisschop voorrang aan een brief van Paus Franciscus, welke in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen om de toon van de vastentijd te zetten.

De Paus schrijft naar aanleiding van een uitspraak uit de Bijbel. In de tweede brief van Paulus aan de KorintiŽrs staat te lezen:

"Want de liefdesdaad van onze Heer Jezus Christus hoef ik u niet in herinnering te brengen; hoe Hij om uwentwil arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat gij rijk zoudt worden door zijn armoede."