MenuHuwelijken

Een parochie is een gemeenschap van mensen, die probeert om de weg van Jezus tot leidraad van hun eigen leven te maken. De Bron waaruit een parochie leeft, is de ontmoeting met Jezus.
Voor Christenen is Hij levend in ons midden, als degene die ons uitnodigt om Hem te ontmoeten wanneer de Schriften geopend worden en het Brood gebroken wordt.

In onze parochie komen wij graag samen in de kerk, waar lief en leed gevierd kan worden. We leggen heel ons mensenleven zo in Gods handen.
De ene keer is een viering plechtig, met traditioneel Gregoriaans gezang. Een andere keer zingt het kinderkoor vreugdevolle eigentijdse liederen. Er wordt gezamenlijk gebeden, maar ook is er regelmatig een moment van stil gebed.

De voorgangers besteden bewust veel tijd en aandacht aan de verkondiging (preek), omdat de Boodschap van de Bijbel vraagt om een vertaling naar het dagelijkse leven. In het onderdeel “Ter bezinning” van deze website vindt u een verzameling preken.

"Een man met één horloge , weet de exacte tijd.
Een man met twee horloges is nooit zeker" (Segall Lee)