Een gesprek kan goed doen, maar soms is het moeilijk om een luisterend oor te vinden in onze jachtige samenleving.

In onze parochie bieden wij u graag dat luisterende oor. U kunt daarvoor contact opnemen met de pastoor. Voor een kort gesprekje kunt u binnenlopen tijdens het wekelijkse spreekuur, maar ook kunt u een afspraak maken voor een iets langer gesprek.

In onze geloofstraditie is altijd veel belang gehecht aan het persoonlijke gesprek. Jezus zelf geeft ons het goede voorbeeld, zo lezen wij in de Bijbel:

• Hij stond stil bij een zieke
  • Hij werd door medelijden bewogen
  • Hij sprak met de Godzoeker Nicodemus
  • Hij vergaf tekortkomingen
  • Hij bemoedigde de rechtvaardige
  • Hij bad met mensen
  • Hij wees de weg aan een jongere

De basis voor een goed gesprek is uiteraard vertrouwen. In onze geloofstraditie hebben de priesters daarom strikte geheimhouding beloofd. Wat uitgesproken wordt in een pastoraal gesprek zal nooit verder verteld worden.

"Vriendelijke woorden zijn soms kort,
maar hun echo sterft nooit uit" (Moeder Theresa)