Untitled Document
 
Untitled Document
 
 
Belevingsverhaal van Nicky en Mirjam Jaspers-Golsteijn

Och ja, we moeten nog naar de huwelijksvoorbereiding met de pastoor. Wat gaan we eigenlijk doen, wat moeten we er ons bij voorstellen? Zou het alleen over het geloof gaan, of alleen over God? Dat was natuurlijk de grote vraag. Niet alleen voor ons, maar voor meer aankomende bruidsparen. Deze vragen zouden allemaal beantwoord worden op deze avond.

De avond begon met een herkenbare dialoog tussen een stel dat al heel wat jaartjes getrouwd is. Daarop volgde een discussie met de vraag: “Wat zijn de belangrijke en meest belangrijke ding...

 
Lees Verder
 

Zie ook Huwelijken en jubilea
 
 

‘n avond ter voorbereiding op het kerkelijk huwelijk:
- ontmoeting, verdieping, informatie -


De aanstaande bruidsparen kijken met spanning en plezier uit naar “De Grote Dag”. Zij hebben naar elkaar toe de wens uitgesproken om als gehuwden samen de levensweg te bewandelen.
Hierbij hebben zij gemerkt dat er heel wat voorbereidingen vooraf gaan aan je trouwdag. De jurk en het pak zijn uitgezocht, de feestzaal werd gereserveerd en de kaarten moeten geschreven worden, om maar enkele zaken te noemen.

Velen hebben ervoor gekozen om het jawoord te laten klinken in de kerk. Samen met de pastoor zullen zij de kerkelijke viering voorbereiden, om het kerkelijke huwelijk te vieren op een manier die past bij hen beiden. Hierbij zal hen ook een cd-rom worden aangereikt met teksten voor de huwelijksviering, zodat een eigen boekje gemaakt kan worden.


Een avond van gezamenlijke huwelijksvoorbereiding

Naast al dat regel- en denkwerk, willen wij de aanstaande bruidsparen uitnodigen voor één avond van ontmoeting, verdieping en informatie. Binnen de parochies van Maria Hoop, Koningsbosch en Pey, vinden wij hun huwelijk zo belangrijk dat we deelname aan de huwelijksvoorbereiding eigenlijk vanzelfsprekend vinden.


Wat kunnen zij verwachten van deze avond?

  • Ontmoeting:
    Samen met enkele andere bruidsparen, zullen we stilstaan bij de stap die zij gaan zetten. In een ontspannen sfeer horen we over ieders invulling van de huwelijksviering.
  • Verdieping:
    We denken na over de betekenis van trouw en trouwen in de kerk. Wat betekent een kerkelijk huwelijk in deze tijd? En wat betekent het voor hen beiden? Wat is de betekenis van de symbolen tijdens de huwelijksviering? Waarom worden ringen uitgewisseld en wat beloof je nou allemaal tijdens de trouwbelofte?
  • Informatie:
    Zij ontvangen tijdens deze avond ook praktische tips en informatie over de voorbereiding van het kerkelijke huwelijk. De begeleiding van deze avond is in handen van pastoor Bert Mom en de werkgroep huwelijksvoorbereiding.

Jij was er ineens, vertrouwd en onverwacht.
En jij werd mijn wereld, mijn dag en nacht.

De hoop in mijn hart, het brood en het bed.
Mijn eerste, mijn tweede, mijn laatste couplet.

De lach die je lacht, is bijna een kus.
Je past in mijn armen, het sluit als een bus.

Ik hou van je, ik heb je lief, stamel ik zacht.
Dat is de liefde, ze komt onverwacht.

Je kunt haar niet zoeken, niet vragen, niet wenken.
Niet organiseren en ook niet bedenken.

Ze is er ineens, geheel onverwacht.
En zij is de wereld, de dag en de nacht.

 
 

        
 
 
2021 Parochie Pey